Kommunen giver gratis mundbind til visse borgere
Mindre bemidlede borgere kan få udleveret gratis mundbind på Borgerservice, hvis de skal med offentlig transport. Arkivfoto

Kommunen giver gratis mundbind til visse borgere

AF BJARNE HANSEN / Tirsdag 25-8-20 - 11:31

NYKØBING - Visse borgere kan fra i dag få udleveret gratis mundbind på Borgerservice i Nykøbing, oplyser Odsherred Kommune.


Hvis man skal med offentlig transport og hvis køb af mundbind udgør en væsentlig økonomisk udgift, så stiller kommunen mundbind til rådighed.

“Vi følger anvisninger fra Kommunernes Landsforening, når vi afgrænser hvem der kan hente mundbind. Det betyder, at anskaffelse af mundbind skal være en væsentlig økonomisk udgift, før du kan komme i betragtning. Det kan f.eks. være hvis du er på kontanthjælp, integrationsydelse, er socialt udsat på herberg og tilsvarende tilbud”, oplyser kommunen.


Kommunens medarbejdere, som udleverer mundbind, vil ikke kræve dokumentation, men regner med, at borgerne viser samfundssind, så ordningen ikke misbruges og at dem, som ikke er i målgruppen for ordningen, køber deres egne mundbind.





FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.