Kommunen fjerner gågadeafgiften
Der er ikke så mange mennesker på Algade som tidligere på grund af coronavirus. Nu kommer kommunen butikkerne til hjælp. Arkivfoto

Kommunen fjerner gågadeafgiften

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 26-3-20 - 16:42

NYKØBING - Fjernelse af gågadeafgiften, som butikkerne i Algade betaler, er en del af Odsherred Kommunes hjælpepakke på i alt 10 millioner kroner til det lokale erhvervsliv.


Der er tale om en ekstra erhvervspakke, der skal bidrage og understøtte erhvervslivet og sikre arbejdspladser under Corona-krisen.

Aftalen kommer i forlængelse af beslutningerne om erhvervstiltag som partierne allerede i forrige uge blev enige om, i form fremrykning af betalingerne til virksomhederne og fremrykket behandlingen og igangsættelse af skolerenoveringspuljen på 5 millioner kroner for budgetåret.

Blandt de nye tiltag er suspendering af gade- og facadegebyr for 2020.

- Formålet hermed er, at afhjælpe butikker og forretningers likviditet, i en tid med meget lav aktivitet og få kunder, siger borgmester Thomas Adelskov (S), der oplyser, at aftalen betyder 500.000 kr. i direkte støtte i butikkerne.


Aftalen mellem partierne indeholder knap 30 nye projekter af renoveringer og vedligehold af en lang række kommunale bygninger bl.a. skoler, dagtilbud, idrætshaller og kulturinstitutioner.

Projekterne har en størrelse, der betyder at de ikke skal sendes i udbud. Partierne er samtidig enige om at suspendere de principper for benyttelse af håndværksydelser, som blev vedtaget i januar 2018, således at administrationen hurtigt kan indhente relevante tilbud og igangsætte projekter for i alt 8 millioner kroner.
Husk at Nykøbing Avis er GRATIS, fordi annoncørerne betaler. Så støt dem gerne.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


PÅ FORSIDEN LIGE NU