Kloakeringskrav kan stoppe nyt boligområde
Arkivfoto

Kloakeringskrav kan stoppe nyt boligområde

AF BJARNE HANSEN / Tirsdag 8-9-20 - 11:17

NYKØBING - Odsherred Kommune frygter, at foreningen det store boligprojekt Gaias Have på Anneberg Bakke bliver droppet.


Bekymringen skyldes, at det er blevet en betingelse for byggeriet, at der bliver ændret på spildevandsplanen for området.

Ændres spildevandsplanen ikke “er der stor risiko for at boligprojekt Gaias Have med omkring 40 boligområder ikke bliver realiseret”, fremgår det af et notat fra kommunen.

Notatet viser, at Odsherred Forsyning har været i dialog med nuværende ejer, Sparekassen Sjælland-Fyn A/S, som har en potentiel køber (en andelsboligforening - red.), der vil opføre projekt ”Gaias Have”.


Køber vil dog ikke etablere og drifte regnvandsbassiner mv., hvilket de skal, hvis området alene spildevandskloakeres. Derfor har Odsherred Forsyning anmodet om at kommunen ændre i spildevandsplanen således at området planlægges separatkloakeret, som resten af Anneberg Parken, men med et krav om forsinkelsesbassiner.

En sådan ændring betyder at kommende ejer skal afgive areal til bassiner, men at Odsherred Forsyning er forpligtet til at etablere og stå for driften af bassinerne.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU