Kirkeorgel sættes i stand for halv million
Arkivfoto: Jens Kinkel

Kirkeorgel sættes i stand for halv million

AF BJARNE HANSEN / Søndag 14-6-20 - 06:43

NYKØBING - Orglet i Nykøbing Sj. Kirke skal istandsættes for over en halv million kroner, oplyser formanden for menighedsrådet Vagn Ytte Larsen.


Det er en opgave, som menighedsrådet har brugt en del tid på, men så nu ser ud til at falde på plads.

- Det har været et længere sagsforløb med inddragelse af orgelkonsulenter fra stiftet og andre. Der er tale om en større omgang med intonering og reparation af træk mv., siger Vagn Ytte Larsen til Nykøbing Avis.

Totalt set vil det koste 523.450 kr., som tilvejebringes med 100.000 fra menighedsrådets driftsmidler, 200.000 bevilget af Augustinus fonden og provstiudvalget bidrager med 223.450 af deres anlægsmidler.

- Ja, der er tale om en anselig sum, men det er en specialopgave og meget kompliceret, siger Vagn Ytte Larsen.


Reducerer aktiviteter
For at skaffe de 100.000 kr. lokalt til orglets istandsættelse, så har menighedsrådet været nødt til at reducerer aktiviteterne i år.

- Det kan gøres med baggrund i Coronakrisen, som har betydet, at mange arrangementer har måtte aflyses på grund af myndighedernes restriktioner for at undgå coronasmitte, forklarer Vagn Ytte Larsen.

Nykøbing Sj. Kirke er en middelalderlig kirke i romansk stil af munkesten, og den ældste del er bygget omkring år 1250.

Det er en af landets ældste "to-skibs-kirker", og arkæologiske undersøgelser har vist, at der altid har ligget en kirke på stedet.


FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU