Kirkegård kortlagt via digitalt dronefoto
Arkivfoto: Odden Kirke

Kirkegård kortlagt via digitalt dronefoto

AF BJARNE HANSEN / Tirsdag 16-6-20 - 14:27

SJÆLLANDS ODDE - Ansatte ved Odden Kirke har brugt meget tid på et nyt gravstedskort, som skal gøre det fremtidige arbejde lettere.


Der har været en drone oppe og tage foto af kirkegården og det er efter nogen tilpasning klar til at bruges digitalt, oplyser Anders Würtzen Kjelgaard.

Det nye, digitale gravstedskort har den fordel, at det giver et samlet overblik over gravsteder i brug og ledige gravsteder. Endvidere giver det også nemmere adgang til at lave arbejdsplaner for graveren og hans hjælpere.


Rekreativt område
Odden Kirke har desuden lagt planer for, hvordan kirkegården kan fremtidssikres og blive til et rekreativt område for besøgende.

Menighedsrådet har fået hjælp fra Landskabsarkitekt Anne Stausholm til at lave en udviklingsplan, så de mange tomme gravsteder kan blive til et grønnere område i fremtiden.

Planen er sendt til godkendelse i Provstiet.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU