Integrationsråd savner Højbys modtageklasse
Illustrationsfoto

Integrationsråd savner Højbys modtageklasse

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 25-6-20 - 08:52

HØJBY - Integrationsrådet frygter, at nedlæggelsen af modtageklassen på Højby Skole vil betyde, at det fremover bliver vanskeligere at integrere børn fra andre lande.


Højby Skole har gennem mange år specialiseret sig i at integrere børn fra andre lande, der manglede de sproglige forudsætninger for at kunne følge almindelig folkeskoleundervisning.

I takt med det faldende antal flygtninge i kommunen faldt elevtallet i modtageklassen, så kommunen til sidst besluttede sig for at nedlægge den.

“En sikkert fornuftig beslutning, som desværre betyder, at nyankommne børn fra andre lande, og dem er der stadigvæk en del af, mangler en god base, hvorfra integrationen kan få en tryg og kvalificeret begyndelse”, skriver Integrationsrådet i sin årsrapport.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU