Højt sygefravær i Nykøbing Fængsel bekymrer
Arkivfoto

Højt sygefravær i Nykøbing Fængsel bekymrer

AF BJARNE HANSEN / Mandag 13-11-23 - 07:54

NYKØBING – Nykøbing Fængsel har en bekymrende rekord i dansk fængselsvæsen med et gennemsnitligt sygefravær på 35 dage.


Dette tal placerer fængslet i Odsherred i toppen af listen over sygefravær i danske fængsler og markerer en markant forskel sammenlignet med andre institutioner som Sønder Omme Fængsel, der kun rapporterer 7,7 sygedage.

Ifølge Jesper Andersen, tillidsrepræsentant for Fængselsforbundet i Nykøbing, skyldes det høje gennemsnit en række langtidssygemeldinger, herunder medarbejdere ude med stress og efter operationer.

- Vi har haft en kollega sygemeldt i over et år, hvilket påvirker det samlede gennemsnit, siger Jesper Andersen.


Horserød Fængsel, med et gennemsnit på 31 sygedage, oplever ligeledes højt sygefravær.

Tillidsrepræsentant Michael Thomsen peger på en kombination af langtidssyge og fængslets usunde, usikre tilstand som hovedårsager.

- Personalets usikkerhed om fremtiden og arbejdsmiljøet er en stor belastning, tilføjer Thomsen.


I skarp kontrast står Sønder Omme Fængsel, hvor en stærk kultur og kollegial støtte tilsyneladende bidrager til betydeligt lavere sygefravær.

Bettina Vikkelsøe, tillidsrepræsentant i Sønder Omme, understreger vigtigheden af god trivsel og kollegialt samvær som nøglefaktorer.FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2023 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.