Højbys markante skulptur pillet ned
Foto: Ruth Stapel

Højbys markante skulptur pillet ned

AF BJARNE HANSEN / Fredag 25-9-20 - 19:14

HØJBY - Det er nu lykkedes Højby LokalRåd at skaffe midler til renoveringsarbejdet på Karl Åge Rigets skulptur, så fredag eftermiddag mellem regnbygerne blev et af byens markante og iøjnefaldende vartegn taget ned.


- Det skete med hjælp fra vognmand Niels Kaas, Højby, fortæller Ruth Stapel, sekretær i Højby LokalRåd.

Lokalrådet forventer, at projektet vil koste omkring 83.000 kr.

- Skulpturen er mærket af tidens tand, så nu venter et omfattende renoveringsarbejde, fortsætter Ruth Stapel.

For at kunne komme op til den standard skulpturen havde, har Højby LokalRåd allieret sig med Vibeke Riget, som konsulent på renoveringen.

- Det er en meget farverig skulptur der består af 13 farver - nøje sammenstemt. Den bliver restaureret på Alcoat i Vig, der også stod for pulvermalingen, da skulpturen blev udført, beretter Ruth Stapel.
Foto: Ruth Stapel

Skulpturen, der oprindeligt blev skænket af den tidligere Højby Sparekasse, har siden 1985 stået i Højby og lyst op.


- Den stod først ved daværende Højby Sparekasse, siden Sparekassen Bikuben, og da Højby LokalRåd overtog skulpturen efter Højby Erhvervsforening i 2018, blev den flyttet til trekanten ved Højby Hovedgade og Lyngvej, fortæller Ruth Stapel.


FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.