Højby topper vækstprognoser i Odsherred
Arkivfoto: Bjarne Hansen

Højby topper vækstprognoser i Odsherred

AF BJARNE HANSEN / Søndag 19-5-24 - 10:01

HØJBY - Ifølge en ny befolkningsprognose fra Odsherred Kommune, vil Højby opleve den største befolkningstilvækst i regionen over de næste 12 år.


Prognosen indikerer en samlet vækst på 552 borgere i hele kommunen, med Højby i spidsen med en forventet stigning på 215 borgere.

Prognosen belyser også væsentlige demografiske ændringer i andre dele af kommunen. Asnæs forventes at følge tæt efter Højby med en stigning på 220 borgere, mens Vig forventes at vokse med 112 borgere. I kontrast forventes Nykøbing og Hørve kun at opleve beskedne stigninger på henholdsvis 55 og 43 borgere.


Denne fordeling af befolkningstilvækst viser en varieret vækstdynamik i Odsherred, hvor nogle områder, som Fårevejle, står over for en befolkningsnedgang på 135 borgere.

Derudover inkluderer prognosen også en forventning om, at kommunen vil tage imod 143 flygtninge, hvilket yderligere vil påvirke den samlede demografiske sammensætning og ressourceallokering i de kommende år.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.