• <em>Karl Aage Rigets iøjnefaldende skulptur midt i Højby skal renoveres, og Sol og Strand giver en håndsrækning.</em>
  • <em>Formand for Højby LokalRåd, Ole Nielsen, fik 15.000 kr. fra Tina Meyer Hansen fra Sol og Strand i Nykøbing.</em><br>

Håndsrækning til et af Højbys vartegn

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 9-7-20 - 15:53

HØJBY - Takket være sommerhusejerne tilknyttet Sol og Strands kontor i Nykøbing får Højby LokalRåd penge til renovering af Karl Aage Rigets iøjnefaldende skulptur midt i Højby.


Sol og Strand Feriehusudlejning uddeler hvert år penge fra ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning” til lokale projekter. I år hentede Højby LokalRåd den største opbakning, da sommerhusejerne skulle afgive deres stemme på i alt tre nominerede projekter. Dermed kan rådet se frem til en økonomisk håndsrækning på 15.000 kroner, og det glæder formand Ole Nielsen.

Et skridt nærmere målet
- Vi er meget taknemmelige for støtten, som betyder, at vi nu er kommet et skridt nærmere vores mål om en renovering af skulpturen, siger Ole Nielsen.

Den mere end 30 år gamle skulptur, der oprindeligt blev skænket af den tidligere Højby Sparekasse, er efterhånden blevet mærket af tidens tand, og der venter nu et omfattende renoveringsarbejde.

- Skulpturen skal pilles ned ved hjælp af en kran, delene skal skilles fra hinanden, hvorefter de skal sandblæses og males på ny. Vi har involveret Karl Aage Rigets enke i processen for at sikre, at den kommer til at fremstå som original, fortæller Ole Nielsen.


LokalRådet forventer, at renoveringsprojektet vil koste omkring 83.000 kr., og heraf udgør frivillig arbejdskraft knap 18.000 kr.

Med håndsrækningen fra Sol og Strand har rådet nu indsamlet knap 30.000 kr.

- Med de penge vi nu har fået indsamlet, er vi godt på vej til at kunne realisere projektet, og jeg er overbevidst om og håber på, at vi vil møde velvilje hos de fonde, vi også planlægger at ansøge hos, siger Ole Nielsen, der forventer, at skulpturen vil fremstå som ny til sommeren 2021.

- Skulpturen passeres dagligt af rigtig mange mennesker, og derfor er det vigtigt, at den ikke er i forfald, da det vil være et uheldigt signal at sende til omverdenen.

Også donation til Nykøbing
Der uddeles i alt 30.000 kroner fra Sol og Strand i Nykøbing, og de to øvrige nominerede får hver 7.500 kroner.

Nordlys Gruppe, der er en del af ”De grønne pigespejdere” og af KFUM-Spejderen, får støtte til en ny indgangsportal til spejdernes hytter på spejderpladsen i Nykøbing.


Støtte til jagtforening
Højby-Vig Jagtforening får støtte til finansiering af en grejbank, der skal indeholde våben og sikkerhedsudstyr, som kan benyttes af alle.

Bureauassistent Tina Meyer Hansen glæder sig over, at bureauet kan tage aktiv del i lokalsamfundets positive udvikling ved at tilgodese ildsjæle, der gerne vil gøre en forskel.

- Vores lokalsamfund er en vigtig medspiller i forhold til at skabe en attraktiv feriedestination. Derfor er jeg glad for, at vi har Sol og Strands Lokale Håndsrækning, som giver os mulighed for at medvirke til at realisere projekter til gavn og glæde for både turister og fastboende, siger hun.

Sol og Strand har afsat i alt 1 million kroner til projekter i de 21 lokalområder, hvor virksomheden har kontor.FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU