Grundlovsmøde om lokalt demokrati og ytringsfrihed
Domstolsjurist Inge Hansen er blandt initiativtagerne.

Grundlovsmøde om lokalt demokrati og ytringsfrihed

AF BJARNE HANSEN / Mandag 3-6-24 - 17:17

NR. ASMINDRUP - I den idylliske Parcelgården på Parcelskrænten i Nr. Asmindrup afholdes der den 5. juni kl. 17:00 et spændende Grundlovsmøde med fokus på lokalt demokrati og ytringsfrihed på arbejdspladserne.


Kommunalpolitiker Thomas Nicolaisen (B) og tidligere domstolsjurist Inge Hansen står i spidsen for mødet og vil lede samtalen om den praktiske udøvelse af vores grundlovssikrede rettigheder i det moderne samfund – både lokalt og mere generelt.


Et centralt emne, der vil blive diskuteret, er betydningen af et solidt oplysningsgrundlag for kommunalpolitikere. Nicolaisen og Hansen vil belyse, hvordan aktindsigt og gennemsigtighed i den offentlige forvaltning er essentielt, når politikere skal træffe komplekse beslutninger med juridiske og økonomiske aspekter, der kan påvirke mange mennesker. Som et konkret eksempel vil Lynghus-sagen blive inddraget.


Desuden vil der blive sat fokus på ytringsfrihedens status på arbejdspladserne. Diskussionen vil undersøge, om det stadig er accepteret at stille kritiske spørgsmål til arbejds- og ledelsesvilkår.

Der vil også blive set på forskelle mellem private og offentlige arbejdspladser i denne sammenhæng.

Arrangementet begynder med korte oplæg fra både Thomas Nicolaisen og Inge Hansen, hvorefter der åbnes op for en fri debat.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.