Grønnehave Bæk klar til officiel indvielse
Foto: Odsherred Forsyning

Grønnehave Bæk klar til officiel indvielse

AF BJARNE HANSEN / Lørdag 24-10-20 - 09:45

NYKØBING - Søndag den 1. november har Odsherred Forsyning og Odsherred Kommune indvielse af projektet Grønnehave Bæk i Nykøbing.


Grønnehave Bæk er et klimatilpasningsprojekt, der er lavet med støtte fra Miljøstyrelsen. I området er etableret et nyt vådområde, nye rekreative stier, skabt bedre forhold for dyrelivet i bækken og ikke mindst er risikoen for oversvømmelser ved kraftige regnskyl i dele af Nykøbing reduceret.

Miljøstyrelsen har støttet med i alt 3 millioner kroner, og dette beløb er brugt på de rekreative vådområder og stisystemer til glæde for borgerne.


Vejvand fra Saxildsvej
Formålet med projektet er først og fremmest at opsamle og aflede vejvand fra Saxildsvej-kvarteret i Nykøbing samt vand fra oplandets landbrugsarealer.

Vandet skal ledes ud i Isefjorden i Nykøbing Bugt, efter det er renset i rekreative vådområder og i et nyt vandløb ved Grønnehave Skov. På den måde reduceres risikoen for oversvømmelser ved kraftig regn, da vandet ledes udenom byen og dermed ikke belaster byens kloaksystemer.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.