Forventer at lukke Herrehuset på Algade
Illustrationsfoto

Forventer at lukke Herrehuset på Algade

AF BJARNE HANSEN / Fredag 24-1-20 - 12:02

Døgnets mest læste

NYKØBING - Nykøbing ældste herretøjsforretning er på vej mod lukning. Bechs Herremagasin A/S forventer at lukke Herrehuset på Algade i løbet af året.


Herrehuset Nykøbing Sj. ApS har indberettet nyt regnskab for 2019. I regnskabet skriver ledelsen, at der er væsentlig usikkerhed om virksomhedens fortsatte drift, idet selskabets kapitalberedskab er brugt.

Selskabet har indledt ophørsudsalg vedrørende sine aktiviteter og forventer at lukke driften i 2020.

Ledelsen udarbejder alligevel årsregnskabet under forudsætning om fortsat drift, da det er ledelsens opfattelse, at der i værdiansættelsen af varelageret er taget højde for afviklingen i ophørsudsalget.


Overskud
I regnskabet er egenkapitalen opgjort til 824.187 kr. - og 2019 gav et overskud på 434.766 kr., fremgår det. Året før var der et underskud på knap 245.000 kr.

Gammel forretning
Forretningen blev etableret i 1900 af L. Hansen, som solgte både herre- og dametøj og fodtøj på Algade. I midten af 1930’erne overdrog han forretningen til sønnen Axel Frost Hansen, der etablerede herrekonfektionsforretning, men beholdt firmanavnet L. Hansen. Han havde forretningen frem til 1975.

Allerede november 1956 var imidlertid blevet herretøjet skilt ud, idet sønnen Torben Frost Hansen koncentrerede sig om denne forhandling på den anden side af gaden, der hvor butikken har ligget siden.


Store ombygninger
I november 1961 præsenterede Torben Frost en større ombygning og udvidelse af forretningen.
Der var bygget butik ud i gården, og en ny selvstændig butik opstod.

I maj 1968 åbnede Torben Frost dørene for en større ombygning og udvidelse af forretningen. På hver side af den overdækkede gang var konfektionsforretningen på vestre side, og på højre side var skotøjsforretningen.

Bechs Herremagasin overtog herretøjsbutikken i august 1978 og Torben Frost`s skoforretning blev overtaget af sønnen Jens Frost i marts 1984. Han har senere udlejet skobutikken til skiftende lejere.

Det er Jens Frost, der ejer bygningen, hvor butikkerne ligger.Husk at Nykøbing Avis er GRATIS, fordi annoncørerne betaler. Så støt dem gerne.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


PÅ FORSIDEN LIGE NU