Forsyningsnet i Annebergparken moderniseret
Foto: Odsherred Forsyning

Forsyningsnet i Annebergparken moderniseret

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 4-7-19 - 21:09

NYKØBING - Forsyningsnettet i Annebergparken, der tidligere var psykiatrisk hospital, er klar til de næste mange år, oplyser Odsherred Forsyning.

I de sidste par år har gravemaskinerne for alvor fyldt i gadebilledet ved Annebergparken.
De gamle forsyningsledninger i jorden trængte gevaldigt til en udskiftning, og området har derfor fået moderniseret både regn- og spildevandsledninger samt drikkevands- og fjernvarmeledninger.

I foråret blev kantsten og beplantning genetableret, så området blev fint igen. Projektleder Jesper Pedersen fra Odsherred Forsyning og Klaus Hansen fra Nykøbing Sjælland Varmeværk kan nu slå fast at anlægsarbejdet er helt færdigt.

Forsyningen har undervejs haft et tæt og stærkt samarbejde med Nykøbing Sj. Varmeværk, der i samme periode har etableret nye fjernvarmeledninger i området.

- Det gav rigtig god mening at grave og lægge ledningerne samtidig, både økonomisk, men vigtigst af alt, i forsøg på at forstyrre beboerne mindst muligt. Vi kan dog godt forstå, hvis beboerne er glade for at være sluppet af med gravemaskiner og afspærrede veje. Nu skal de have lov til at nyde deres skønne område i fred og ro. Stor tak til alle beboerne i Annebergparken for deres tålmodighed, og en særlig tak til grundejerforeningsformand Thure Jørgensen, siger Jesper Pedersen.

Gemte tidslommer
Undervejs har gravearbejdet løftet sløret for mange finurlige overraskelser og givet projektfolk og grundejerne et sjældent indblik i, hvordan man byggede et hospital for over 100 år siden.

- Vi er stødt på skjulte kældre og gamle lossepladser – midt ude i vejen! Kloakker og drænrør lå gemt under ejendomme, i stedet for langs vejene, og vi er stødt på store kampesten og fundet kabler, der slet ikke var kortlagte. Det har forsinket anlægsarbejdet, fortæller Jesper Pedersen.

Klart vand
Et tydeligt aftryk på forsyningens arbejde finder man ved Grønnehaveskov. I forbindelse med separatkloakeringen af spilde- og regnvandet i Annebergparken har Forsyningen nemlig anlagt et forbassin ved skoven. Bassinet opfanger og renser regnvandet for både sand, vejsnavs og løse blade, inden vandet udledes til den gamle skovsø.

Tidligere blev både spilde- og regnvand ledt i samme hovedledning mod renseanlægget på Nykøbing havn, men ved kraftige regnskyl løb ledningen over, og det urensede spildevand endte i skovsøen og Isefjorden. Det næringsrige spildevand gjorde søen grøn, og udledningen til Isefjord var heller ikke godt for naturen. Miljøgevinsten ved separatkloakeringen er derfor særligt stor i dette projekt.


FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU