• <em>Arkitektforslag</em>
  • Arkitektforslag<br>
  • Arkitektforslag<br>

Forslag til 40 nye boliger på Grundtvigsvej

AF BJARNE HANSEN / Fredag 26-2-21 - 09:25

NYKØBING - Henning Larsen Architects har udarbejdet et forslag til nyt boligområde med op til 40 lejligheder i den tidligere Borger & Realskole på Grundtvigsvej midt i Nykøbing.


Bevaringsværdig
Forslaget er udformet gennem omdannelse af de eksisterende bygninger og i den bevaringsværdige skolebygning fra 1917.

Med forslaget håber Odsherred Kommune at kunne tiltrække investorer for køb af den tidligere skole.

Provenuet fra salget kan medgå til samling af de to skoleafdelinger i Nykøbing på én fremtidig matrikel på skolen på A. Ladingsvej.


Meget attraktivt
- Vi ser i Byrådet frem til spændende bud på omdannelsen af de nuværende skolebygninger til boliger. Der er ingen tvivl om, at beliggenheden i centrum af købstaden Nykøbing er attraktiv, og der er godt gang i efterspørgslen efter både leje- og ejerboliger, så jeg forventer interesse for udbuddet, siger borgmester Thomas Adelskov (S).

Grundtvigsskolen består af fem bygninger opført i 1917, 1956 og 2007 foruden den gamle brandstation, der foreslås nedrevet.

Tilsammen rummer de fem bygninger 5.384 kvadratmeter og derudover findes 1.148 kvadratmeter kælderareal.


Rummer byens historie
Arkitekterne foreslår at bevare den gamle gymnastiksal og skolebygning fra 1917, både fordi bygningerne, tegnet af arkitekt Einar Andersen, er meget karakteristisk for Bedre Byggeskik og fordi de rummer en del af byens historie og har stor betydning for mange af byens borgere og dermed giver identitet til området.

Skoleområdet inspirerer til boliger med plads til fællesskaber og grønne rum, der forener kvaliteterne fra byen og landet.


Tre strategier
De skitserer tre forskellige strategier for omdannelsen af skolen med henholdsvis modulbyggeri, klyngehuse eller gårdhuse og lejligheder i de to 1917-bygninger samt fællesarealer inde og ude med samlet op mod 40 lejligheder på i gennemsnit cirka 100 kvadratmeter.FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2021 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.