Forældres pasning giver dårligere service
Illustrationsfoto

Forældres pasning giver dårligere service

AF BJARNE HANSEN / Tirsdag 5-1-21 - 19:43

NYKØBING - Odsherred Kommune har regnet på et forslag fra byrådsmedlem Hanne Pigonska (V), Nykøbing, om tilskud til forældre, som vil passe egne børn.


Sagen belyst
Hanne Pigonska bad på Børne- og Uddannelsesudvalgets møde den 10. november om at få belyst muligheder og konsekvenser ved en eventuel indførelse af tilskud til pasning af egne børn.

Det er administrationens vurdering, at det på baggrund af øvrige kommuners erfaringer vil koste ca. 800.000 kroner til dækning af tilskud til pasning af egne børn, og 100.000 kr. i administration.


Usikkerhed
“Tallene er dog forbundet med usikkerhed, da de dels afhænger af størrelsen på det tilskud, der i givet fald fastsættes pr. barn i Odsherred Kommune og det antal familier der vil ønske at anvende ordningen”, fremgår det af et notat fra administrationen.


Serviceforringelser
“Hvis ordningen indføres i Odsherred og finansieringen afholdes inden for den eksisterende økonomiske ramme, fremfor via en dertil afsat pulje, vil det medføre serviceforringelser i de eksisterende dagtilbud. Da kommunen har mange mindre dagtilbud, vil det kunne mærkes på det enkelte dagtilbuds personaletimer”, fremgår det af et notatet.FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2021 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.