Folkekirken mister medlemmer i Nykøbing
Illustrationsfoto

Folkekirken mister medlemmer i Nykøbing

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 9-7-20 - 06:11

NYKØBING - Folkekirken i Nykøbing har ikke tidligere tiders opbakning fra befolkningen. En stadig stigende del af sognets borgere er ikke medlemmer.


På 10 år er medlemstallet faldet fra 5.164 til 4.839. I samme periode er antallet af ikke medlemmer vokset fra 938 til 1.277.

Formanden for menighedsrådet ved Nykøbing Sj. Kirke, Vagn Ytte Larsen har ikke umiddelbart en forklaring på det dalende medlemstal.

- Vi har ikke haft voldsomme mange udmeldelser, men vi har jo en del ældre, der dør og knapt så mange der kommer, siger Vagn Ytte Larsen.


Ateistkampagne
Den tidligere borgmester i Nykøbing-Rørvig og socialdemokratiske byrådsmedlem nævner også, at der i perioden har været en ateistkampagne. Altså en kampagne fra folk, som afviser at tro på eksistensen af en personlig gud eller et højere styrende princip.

Der har flere steder i Danmark været ateistkampagner på busser og modstand mod fadervor i skolen og ateisterne har markeret sig kraftigt i samfundsdebatten.

Vagn Ytte Larsen mener ikke, at Nykøbing skiller sig særligt ud fra resten af Danmark.

- Det er en vigende tendens på landsplan, men ikke ens over hele landet, konstaterer Vagn Ytte Larsen.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU