Fjernvarme i Rørvig kræver stor kommunegaranti
Illustrationsfoto

Fjernvarme i Rørvig kræver stor kommunegaranti

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 16-9-21 - 12:15

RØRVIG – Det vil kræve en garanti fra Odsherred Kommune på et lån i KommuneKredit på 50,4 millioner kroner, hvis Odsherred Varme A/S skal etablere fjernvarme i Rørvig.


Indledningsvist skal der oprettes en byggekredit, der kan rumme projektet og når det hele er færdigt, vil byggekreditten konverteres til et 30-årigt lån, oplyser kommunen.

Forsyningsområdet indeholder 700 ejendomme, hvoraf i omegnen af 300 er olieopvarmet. De olieopvarmede ejendomme forventes, for en stor del, at omstille til fjernvarme.


Stor tilslutning
På nuværende tidspunkt har 172 ejendomme givet forpligtende tilsagn om tilslutning til fjernvarme i Rørvig. Den nødvendige minimumstilslutning før projektet anses for rentabelt og ikke vil påvirke priserne på fjernvarme i Odsherred er 154 ejendomme, hvilket er opnået.

Kommunegarantien pålægges en løbende garantiprovision på 0,65 procent af lånets kontante restgæld pr. 1. januar. Garantiprovisionen opkræves forholdsmæssigt det 1. år på baggrund af lånets hovedstol.

Odsherred Kommune hæfter i forvejen for 401,3 mio. kr. til lån optaget af forsyningsselskaber, heraf udgør 49,8 mio. kr. lån til Odsherred Varme A/S.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2021 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.