Endnu ikke behov for nyt plejecenter
Illustrationsfoto

Endnu ikke behov for nyt plejecenter

AF BJARNE HANSEN / Mandag 27-7-20 - 14:51

NYKØBING - Antallet af ældre stiger, og Odsherred Kommune har i sin Kommuneplan nævnt, at en opgave er at finde en egnet placering til et nyt plejecenter i Nykøbing.


Ifølge Hanne Pigonska (V), Nykøbing, der er medlem af Social- og Forebyggelsesudvalget, er det ikke en opgave, der haster.

- Nej, de seneste meldinger ,vi fik i udvalget, viste, at der ikke var behov. Men der er pres på centrene nogle steder, men kapacitet andre steder, siger Hanne Pigonska (V) til Nykøbing Avis.

Hun fremhæver, at Kommuneplanen kun er en overordnet planlægning, der skaber muligheder.

- Der er ikke handlepligt. Så hvis der står noget i kommuneplanen så styres et eventuelt byggeri af fagcentret ud fra behov, siger Hanne Pigonska.


- Ud fra de meldinger, vi har haft i Social- og Forebyggelsesudvalget, så har vi for tiden ikke behov for flere plejehjemspladser og dermed et nyt plejecenter.

Hvis vi ser det behov, så vil vi altid tage en drøftelse i udvalget først - om der skal bygges nyt eller udvides - eller være længere ventetid på en plads, siger Hanne Pigonska.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.