• <em>Ejendomsselskabets domicil på Rørvigvej syner ikke af meget. Arkivfoto</em>

Ejendomsselskab god for over 14 mio. kr.

AF BJARNE HANSEN / Søndag 5-7-20 - 08:56

NYKØBING - Ejendomsselskabet Robert Larsen & Søn A/S på Rørvigvej 1 i Nykøbing har trods et år med et stort underskud oparbejdet en egenkapital på over 14 millioner kroner.


Selskabet måtte i det seneste regnskabsår konstatere et underskud på 2.935.549 kr., hvor der året før var et overskud på 3.971.909 kr.

Selskabets aktiviteter omfatter udlejning og administration af egne udlejningsejendomme. Dagsværdien af selskabets ejendomme er opgjort til 37,3 mio. kr.

Essogården
Firmaets rødder går ifølge opslagsværket Odsherred Wiki tilbage til juli 1948, hvor Essogården blev etableret af Robert Larsen.

Han var født 1908 i Nordsjælland, men flyttede som 5-årig med forældrene til Nykøbing.

Han virkede i en årrække som murermester, hvor han bl.a. forestod byggeriet af Svanegården.


Lige efter 2. verdenskrig købte Robert Larsen en landbrugsejendom på Klintevej nær hjørnet af Rørvigvej, og lavede et cementstøberi.

Senere købte han ejendommen på selve hjørnet, hvor der engang havde været købmandsforretning. ESSO havde lagt en klausul på denne ejendom, hvorefter de havde forkøbsret, hvis den skulle sælges. Klausulen var udløbet, men Robert Larsen spurgte ESSO om de var interesseret.

Byggede selv tankstation
Stationen blev bygget af murermester Robert Larsen, efter tegninger fra ESSO, så det blev Robert Larsen, der ejede stationen.

Det gik lidt trægt i starten, så i 3-4 år kørte Robert Larsen mælketur for Andelsmejeriet Billesborg.


Falckstation
I november 1951 fik Robert Larsen en aftale med Falcks Redningskorps om at få placeret en kranvogn med redningsmateriel på servicestationen. Den passede han i 10 år.

Da han så fik sønnen Tonni Larsen med i forretningen, begyndte det at gå bedre. I 1968 blev Essogården et aktieselskab med Robert Larsen som direktør.

I 1972 solgte Robert Larsen sine ejendomme til det nydannede Robert Larsen og Søn A/S for 667.500 kr.

Handelen omfattede servicestationen, Rørvigvej 1, hjørneejendommen mod Klintevej, hvor Essodepotet havde kontor, og halvejendommen på Klintevej. Samtidig solgte Robert Larsen fire tankvogne og to ladvogne til aktieselskabet, som de efterfølgende år under skiftende olieselskabers mærke solgte fyringsolie og benzin samt indrettede en nærbutik for bilister. De senere år har selskabet udelukkende udlejet ejendomme og de gamle hjørneejendomme er nedrevet.FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU