Det koster over 9 mio. kr. at nedlægge rådhus
Arkivfoto

Det koster over 9 mio. kr. at nedlægge rådhus

AF BJARNE HANSEN / Søndag 19-5-24 - 10:12

NYKØBING - Odsherred Kommune står overfor en stor økonomisk investering, da det er planlagt at nedlægge rådhuset på Vesterlyngvej i Nykøbing og flytte administrationen til Højby.


Den samlede omkostning ved denne centralisering vil beløbe sig til omkring 9,2 millioner kroner.

Detaljerne i omkostningsestimatet omfatter tilpasninger af faciliteterne ved Højby Rådhus samt flytteomkostninger for at flytte de administrative funktioner fra Nykøbing til Højby.


Disse tiltag er tænkt som en måde at konsolidere kommunens ressourcer og skabe en mere effektiv administration.

Selvom omkostningerne ved flytningen er høje, forventer kommunen at kunne realisere besparelser i de fremtidige driftsudgifter, så snart Vesterlyngvej er solgt.


Denne besparelse vil bl.a. omfatte løbende driftsomkostninger, som aktuelt ligger på ca. 1,1 millioner kroner årligt. Yderligere besparelser kan forventes i forbindelse med undgåede udgifter til vedligeholdelse, som i det næste årti estimeres til at beløbe sig til omkring 11,3 millioner kroner.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.