Byrådet vil styrke Nykøbings handelsliv
Arkivfoto

Byrådet vil styrke Nykøbings handelsliv

AF BJARNE HANSEN / Søndag 12-7-20 - 20:48

NYKØBING - Byrådet vil sikre, at Nykøbing som Odsherred største by bevares som en stærk handelsby i Odsherred.


Der vil derfor ikke blive givet tilladelse til dagligvarebutikker uden for centerområde, fremgår det af kommuneplanlægningen for Nykøbing og omegn.

Ifølge kommuneplanen skal handelsmiljøet i Nykøbing styrkes ved at samle handel og bylivsaktiviteter og forsøge at undgå, at der opstår for stor spredning.

“Samtidig skal byen også være en turistvenlig by, som ved hjælp af skiltning leder besøgende til byens attraktioner”, fremgår det af kommuneplanens afsnit om Nykøbing og omegn.


Bevaringsværdige bygninger
Der er mange bevaringsværdige bygninger og miljøer i bymidten, som Byrådet ønsker at bevare gennem formidling, registrering og lokalplanlægning.

“Flere miljøer i den gamle bykerne understreger Nykøbings position som gammel købstad og er derfor udpeget som kulturmiljø”, fremgår det.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2021 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.