Byråd: Sygehusvaskeri bør placeres i Odsherred
Illustrationsfoto

Byråd: Sygehusvaskeri bør placeres i Odsherred

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 23-1-20 - 16:44

Døgnets mest læste

HØJBY - Samtlige partier i Odsherred Byråd står bag en henvendelse til Region Sjælland om at placere regionens sygehusvaskeri i Odsherred.


I 2018 brændte Region Sjællands vaskeri ved Holbæk Sygehus. Siden da har regionen været i markedet for at finde en ny placering til vaskeriet.

“Vi vil med glæde byde det nye vaskeri velkommen, og vi har fra Odsherred Kommunes side kommet med tre konkrete forslag til placering i kommunen”, skriver borgmester Thomas Adelskov (A) og samtlige gruppeformænd i brevet.


I brevet henviser de otte byrådsmedlemmer til, at regionsrådsformand Heino Knudsen tidligere har udtalt, at det er vigtigt at beholde vaskeriets arbejdspladser i regionen.

“Denne pointe er vi helt enige i. Vi kan tilmed supplere og sige, at vi har de rette kompetencer i Odsherred, som kan håndtere arbejdsopgaverne på vaskeriet.

De seneste år har vi spændt fulgt med, når udmeldingerne omkring udflytning af statslige arbejdspladser er blevet annonceret. Odsherred Kommune har endnu ikke været i den lykkelige situation at modtage nogle af disse arbejdspladser. Vi har til gengæld mistet en lang række af regionale arbejdspladser i samme periode bl.a. som følge af lukningen af psykiatrihospitalet i Nykøbing Sjælland og Sikringen samme sted.

Ved at placere regionens nye vaskeri i Odsherred kan Region Sjælland være med til at sikre, at intentionen om et Danmark i bedre balance set ud fra placeringen af regionale og statslige arbejdspladser i det mindste stadig gør sig gældende i Region Sjælland”, skriver Thomas Adelskov og gruppeformændene Allan Andersen (A), Mathias Hansen (V), Paw Pedersen (O), Leif Egholm (L), Arne Mikkelsen (F), Clark Pratt (Ø) og Thomas Nicolaisen (B).
Husk at Nykøbing Avis er GRATIS, fordi annoncørerne betaler. Så støt dem gerne.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.


PÅ FORSIDEN LIGE NU