Bornholmsk kunsthåndværk på glasmuseum
Det er 12 bornholmske keramikere, glas-, træ- og smykkekunstnere, som deltager på særudstillingen. Arkivfoto

Bornholmsk kunsthåndværk på glasmuseum

AF BJARNE HANSEN / Tirsdag 9-6-20 - 22:57

NYKØBING - Bornholmsk kunsthåndværk udgør en særudstilling på Hempel Glasmuseum.


Udstillingen åbnede tirsdag og vises frem til 18. oktober.

Det er 12 bornholmske keramikere, glas-, træ- og smykkekunstnere, som deltager på særudstillingen, der præsenterer det bedste af det bedste aktuelle kunsthåndværk fra Bornholm. Museet skriver om udstillingen “Kunsthåndværk fra Bornholm - nye tendenser”:

“Bornholm og kunsthåndværk hører uløseligt sammen. Man møder åbne værksteder, atelierer og udstillingssteder overalt på øen, og både brugsdesign og de mere kunstnerisk eksperimenterende udtryk trives fint side om side.


Bornholm er en landsdel og et øsamfund med en levende, historisk og traditionsrig kultur på kunsthåndværkets område.

Nærheden til naturens reservoirer af materialer i form af ler, sten og vegetation, og inspirationen fra lyset og havet har været nærværende og central i hele denne udvikling.

Generationer af billedkunstnere og kunsthåndværkere er kommet til øen for at arbejde i kortere og længere tid, og for mange er det blevet en livsvarig tilknytning”.
FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2021 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.