Borgmester: ''Skole skal sælges først''
- Der er en politisk aftale. Den står endnu, fastslår borgmester Thomas Adelskov (S).

Borgmester: ''Skole skal sælges først''

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 27-8-20 - 17:36

NYKØBING - Skolen på Billesvej bliver ikke udvidet, før skolen på Grundtvigsvej er solgt, fastslår borgmester Thomas Adelskov (S).


- Den politiske aftale fra 2019 siger, at skolen på Grundtvigsvej skal sælges og provenuet herfra bruges til udvidelse på Billesvej. Den står stadig, siger Adelskov til Nykøbing Avis.

Administrationen har op til budgetforhandlingerne foreslået, at der afsættes 10 mio. kr. i 2021 og 16 mio. kr. i 2022 til opførelse af en tilbygning på ca. 661 kvadratmeter til skolen på Billesvej, da der vil der være årlige driftsbesparelser på knap 2,4 mio. kr.

Tilbygningen kunne stå klar til skolestart medio 2022.


Kommunen skulle selv afholde anlægsudgiften via et kassetræk, salg af skolen på Grundtvigsvej eller via lån fra en statslig lånepulje.

- Ja, men vi har aftalt, at vi ikke optager lån. Vi ligger højt i lån pr. borger. Så en udvidelse kræver salg af skolen på Grundtvigsvej, betoner Thomas Adelskov.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU