• <em>Simon Vagn Jensen oplyste, at teatret vil holde nogle åbne byggepladsarrangementer for offentligheden i løbet af byggefasen. Foto: Peter Haugaard</em>
  • Foto: Peter Haugaard<br>

Borgerne kan følge byggeriet af teatersal

AF BJARNE HANSEN / Tirsdag 1-9-20 - 10:14

NYKØBING - Borgerne kan det næste år følge byggeriet af den nye teatersal bag Odsherred Teater i Algade i Nykøbing.

Det fortalte teaterleder Simon Vagn Jensen mandag de cirka 50 inviterede til den officielle indvielse af byggepladsen i Holsts Have i Nykøbing.


Simon Vagn Jensen oplyste, at teatret vil holde nogle åbne byggepladsarrangementer for offentligheden i løbet af byggefasen for at orientere om byggeriet og skabe ejerskab til projektet.

Byggeriet er blevet trekvart år forsinket, fordi hovedentreprenør B.Nygaard Sørensen blev erklæret konkurs, og det var nødvendigt at sende byggeprojektet ud i en ny licitation .

Byggeriet er beregnet til at koste 35 millioner kroner, og den ny teatersal får cirka 250 pladser og et samlet bruttoareal på godt 1.000 kvadratmeter inklusiv teknik og faciliteter til skuespillere.




Borgmester Thomas Adelskov (S) mente, det havde været på sin plads at invitere alle byens borgere til byggestarten, hvilket coronasmitten ikke tillader. Foto: Peter Haugaard

Svær start
- Vi fik en svær start, men er nu kommet godt i gang, og det gode samarbejde, vi allerede har indledt, lover godt for fremtiden, sagde Bygningsfondens formand, Lars Nybjerg.

Han fremhævede, at gentænkningen af bymidten i Nykøbing med Odsherred Teater havde en stor værdi, og at den nye teatersal og teatret i det hele taget også står for en café og standup foruden teater. Lars Nybjerg understregede, at realiseringen af byggeriet ikke ville kunne ske uden den meget store fondsstøtte på i alt 25 mio. kr.

Borgmester Thomas Adelskov (S) indledte med at sige, at det egentlig have været på sin plads at invitere alle byens borgere til byggestarten, hvilket coronasmitten ikke tillader.

- Det er en stor investering i kulturen, vi i dag markerer byggestarten på, og det får betydning for ikke bare teatret selv, men for hele byen, ja for hele kommunen, og det rækker både udad og indad, sagde borgmesteren og fremhævede, hvordan flytningen af Odsherred Teater fra Annebergparken til gågaden i Nykøbing allerede havde fået stor betydning.

Thomas Adelskov sagde, at han ser frem til premiereforestillingen i den nye teatersal i sensommeren 2021.


Projektchef Henrik Lund fra Realdania roste Odsherred Kommune for at ville udvikle hovedbyen. Foto: Peter Haugaard

Udvikling af hovedbyen
Projektchef Henrik Lund fra Realdania roste Odsherred Teater for at stå for høj kvalitet og samfundsmæssig betydning og kommunen for at ville udvikle hovedbyen og handelslivet og bruge kulturen til det.

- I en tid med nethandel og forretningscentre uden for bykernen er det rart at se en levende by, hvor folk stadig færdes og møder andre, og det er teatret med til at give, sagde projektchefen.

Elindco Byggefirma A/S står som hovedentreprenør for at bygge teatersalen, har støbt fundamenter for den nye teatersal, og næste skridt bliver opsætning af elevatorgrav.





FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.