• <em>Foto: Presse-fotos.dk</em>
  • Foto: Presse-foto.dk<br>
  • Foto: Presse-foto.dk<br>
  • Foto: Presse-foto.dk<br>

Borger skaffede ridende politi på Algade

AF BJARNE HANSEN / Tirsdag 13-10-20 - 18:48

NYKØBING - Det var et forslag fra en borger, som fik politihestene fra Københavns Politis Rytterisektion til at ride gennem Nykøbing tirsdag formiddag.


- Den idé var vi helt med på. Vi er rigtig glade for, at Rytterisektionen havde mulighed for at komme til Nykøbing, nu hvor rigtig mange borgere søger mod sommerhusene i Odsherred for at holde ferie, siger politikommissær Karin Storm, der er leder af Forebyggelsessektor vest i Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet vil gerne have en dialog med både fastboende og sommerhuslejere i området.

- Politihestene er en god indgang til dialog med borgerne under patruljer, og at de får en utrolig positiv kontakt med både unge og ældre. Betjentene på hesteryg oplever en meget bedre kontakt med borgerne, end hvis de kom kørende på motorcykel eller i bil, siger Karin Storm.


Skal trænes længe
En god politihest skal trænes længe, miljøtilvænnes og være med på ridende patrulje, før den kan indgå i alle operative opgaver.

Der stilles mange krav til en god politihest, derfor kommer hesten på prøve i fire uger, hvor den dels skal gennem en masse tests hos dyrlægen, men man skal også sikre sig, at den er mentalt stærk, robust og rolig.


Kan bruges i mange år
Politihestene skal helst være i alderen 6-11 år, når den indkøbes. Hestene kan bruges, til de er 18-20 år.

Sideløbende med de daglige patruljer, trænes både heste og ryttere af en berider flere gange om ugen.

Hestene miljøtrænes ligeledes for at vænne sig til forskellige slags menneskemængder og omgivelser.

Det tager mellem halvandet og to år at uddanne en politihest, beretter Karin Storm.



FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.