Bliv ven med en dement medborger
Fotos: Henning Lundhøj

Bliv ven med en dement medborger

AF HENNING LUNDHØJ / Onsdag 6-2-19 - 18:24

HØJBY – Alzheimerforeningen har afholdt et informationsmøde på Hotel Højby Sø som en del af en oplysningskampagne om, hvordan man bliver demensven i Odsherred.

Der var 17 fremmødte kursister, heraf syv deltagere fra Livsgnisten-Odsherred.

I Danmark er der over 85.000, som har demens - lige fra en mild til en svær diagnose, hvor over 400.000 familiemedlemmer er involveret i sygdommen.

Ud af Odsherreds 30.000 borgere var der i 2017 registreret 704, som var ramt af demenssygdommen, som er den femte hyppigste dødsårsag i Danmark.



Starten på sygdommen er at korttidshukommelsen svigter, og der følger mere og mere med, indtil man efterhånden svinder hen.

Sygdommen kan man ikke stoppe, men med medicin kan man få et tåleligt liv et stykke tid.

Alzheimers er ikke aldersrelateret, men skyldes en brist i hjernen, der er ca. 200 forskellige symptomer på demenssygdommen.

Der er nu 17 demensvenner i Odsherred Kommune.


FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.