Bekymrende mange borgere har diabetes
Illustrationsfoto

Bekymrende mange borgere har diabetes

AF BJARNE HANSEN / Onsdag 27-1-21 - 11:18

ODSHERRED - I Odsherred lider 2.125 borgere af type 2-diabetes, og mange nye får konstateret sygdommen hvert år.


Tallet stiger konstant
Antallet af diabetikere stiger konstant, og antallet af mennesker med type 2-diabetes i Odsherred forventes at stige til 3.785 i 2030.  

Det anslås desuden, at 674 borgere har type 2-diabetes uden at vide det.

Sekretær for Diabetesforeningen i Odsherred, Linda Olsen, understreger, at Type 2-diabetes udgør en væsentlig trussel mod helbredet.


Kortere levealder
Patienter med sygdommen har dobbelt så høj risiko for at dø tidligt af hjertekarsygdom, og deres forventede levealder er seks år lavere end gennemsnittet.

- Det er mit indtryk, at mange ikke måler deres blodsukker, går til for få kontroller og i øvrigt ikke kender til tilbuddet om råd og vejledning hos egen læge. De har derfor ikke det fornødne kendskab til deres sygdom, siger Linda Olsen.


Søg hjælp
- Her i kommunen er vi så heldige at have et sundhedscenter (det tidligere sygehus i Nykøbing - red.), hvor man kan opsøge hjælp og støtte til kost og motion. Derudover har vi i vores lokalforening nedsat motivationsgrupper, som ligeledes skal understøtte flere i at tage hånd om diabetes, siger Linda Olsen.FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2021 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.