Badevandet tjekkes hver dag i sommer
Kyst & Strand flagene vajer de næste tre måneder som bevis for god badevandskvalitet. Arkivfoto

Badevandet tjekkes hver dag i sommer

AF BJARNE HANSEN / Fredag 19-6-20 - 07:07

NYKØBING - Odsherred Kommune tjekker hver dag otte af de bedste badestrande, som er med i en mærkningsordning, Kyst & Strand.


Kyst & Strand flagene vajer de næste tre måneder som bevis for god badevandskvalitet, gode faciliteter og oplevelser også i baglandet med blandt andet gode vandreruter.

Mærkningsordningen, som Odsherred Kommune indførte i sommeren 2018, er afløseren for Blå Flag.

I badesæsonen fra 1. juni til 1. september udtages badevandsanalyser, som bekendtgøres ved opslag på de enkelte strande, og som kan findes i den særlige App, der er udviklet til Kyst & Strand.


Hvis badevandet et enkelt sted mod forventning ikke lever op til kvaliteten, hejses den røde vimpel på Kyst & Strand-standeren, ligesom oplysningen fremgår af Kyst & Strand App. Her vil badegæsterne også kunne følge badevandsanalyserne, som løbende bliver udtaget i badesæsonen.

De otte strande er ved Gudmindrup Lyng, Telegrafvej i Rørvig, Skærby Strand, Stranden ved Lynghusvej, Nordstrand og Ordrup Strand, Yderby Lyng Strandvejen og stranden ved Sandskredet ved Kongsøre Skov.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU