Antallet af indsatte i fængslet er fordoblet
I juli har de 60 pladser i Nykøbing Fængsel haft en gennemsnitlig udnyttelse på 98 procent. Arkivfoto

Antallet af indsatte i fængslet er fordoblet

AF BJARNE HANSEN / Onsdag 5-8-20 - 08:18

NYKØBING - Nykøbing Fængsel i Annebergparken er blevet udvidet, således at antallet af indsatte er fordoblet.


Nykøbing Fængsel er et lukket og topsikret fængsel, og oprindeligt etableret med 30 pladser, fordelt på tre separate afdelinger i de lokaler fra 1981, hvor Sikringen tidligere holdt til.

Fængslet åbnede i maj 2018 og modtager domfældte mænd, med både korte og længere straffe.


Belægningspres
Baggrunden er, at Kriminalforsorgens fængsler og arrester længe har været udfordret af et højt belæg.

For at imødegå belægspresset tildelte regeringen i april Kriminalforsorgen en merbevilling, som bl.a. er gået til at finansiere etablering og drift af 30 yderligere pladser i Nykøbing Fængsel, fortæller Sabrina Ejstrup Vig, pressekonsulent i Direktoratet for Kriminalforsorgen.


Næsten fyldt op
Kriminalforsorgen har i dag 4.071 aktive pladser, men mere end 4.100 indsatte.

De 30 ekstra pladser i Nykøbing Fængsel er derfor et nødvendigt bidrag til at håndtere udfordringen med højt belæg i landets fængsler og arresthuse.

I juli måned har de 60 pladser i Nykøbing Fængsel haft en gennemsnitlig udnyttelse på 98 procent, beretter fortæller Sabrina Ejstrup Vig.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.