Annebjerg Stræde får snart nye træer
Annebjerg Stræde anses for at være et unikt levende fortidsminde. Arkivfoto

Annebjerg Stræde får snart nye træer

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 18-6-20 - 08:02

NYKØBING - Reetablering af poppeltræer langs Annebjerg Stræde er godt i gang med at blive ført ud i virkeligheden, oplyser Odsherred Kommune.


Der er forbrugt ca. 50.000 kr. på styning samt udarbejdelse af rapport vedrørende risikotræer.

Dertil kommer udgifter til pleje af ungtræer i planteskole. Ungtræerne forventes at forlade planteskole og udplantet til efteråret.

Efterfølgende vil intensiv beskyttelsespleje omkring nytilplantede poppeltræer iværksættes og have økonomisk støtte frem til 2022, oplyser Odsherred Kommune


Fortidsminde
Annebjerg Stræde anses for at være et unikt levende fortidsminde fra udskiftningen omkring år 1800 – en levende kulturarv.

Vejforløbet er unikt fordi det alderen til trods er så velbevaret.
Det rummer på samme tid flere af datidens hegningselementer, idet der er stendiger i begge sider af vejen med stynede hasselhegn og vejtræer af poppel til styning.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU