Algade skal reserveres til butikker
Byrådet vil ikke tillade lejligheder i stueetagen på det gamle apotek i Algade. Arkivfoto

Algade skal reserveres til butikker

AF BJARNE HANSEN / Fredag 5-6-20 - 06:13

NYKØBING - Byrådet vil ikke tillade boliger i gadeplan i gågaden i Nykøbing. Der er således nedlagt midlertidigt forbud mod etablering af lejligheder i stueetagen i Nykøbings gamle apotek på hjørnet af Svanestræde og Algade.


Ønsket om lejlighederne strider umiddelbart ikke mod de gældende regler. Derfor vil Byrådet have reglerne ændret, og der skal udarbejdes et lokalplantillæg med det formål at sikre, at stueetagen på Algade benyttes til butikker og anden udadvendt erhverv.

Byrådets forslag betyder, at det fremover bliver forbudt at anvende stueetagen i dele af det centrale Nykøbing til andet end erhverv.


Desuden vil Byrådet have indført bestemmelser om, at butiksstørrelserne ikke må overstige 5.000 kvadratmeter for dagligvareforretninger samt 3.000 kvadratmeter for udvalgsvarebutikker.

Tinglyste servitutter og deklarationer, der er uforenelig med den kommende lokalplan, vil blive ophævet.
FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU