Ældre kvinde reddet ud af røgfyldt hus
Foto: Henning Lundhøj

Ældre kvinde reddet ud af røgfyldt hus

AF BJARNE HANSEN / Mandag 7-3-22 - 14:31

RØRVIG – Midt- og Vestsjællands Politi har mandag frigivet flere detaljer om søndagens brand i en villa på Tårnvej i Rørvig.


Kvinde reddet ud
Kl. 09:51 kom en medarbejder fra hjemmeplejen tilfældigt forbi huset på Tårnvej, hvor der bor en ældre kvinde. Huset var fyldt med røg, og hjemmehjælperen kunne høre beboeren råbe på hjælp.

Den handlekraftige hjemmeplejer forsøgte at komme ind via hoveddøren, som var låst, så hun gik til bagsiden af huset ved en terrassedør, hvor det lykkedes hende at komme ind i huset.


Kraftig røgudvikling
Der var kraftig røgudvikling i huset, og den kvindelige beboer havde brug for hjælp. Det lykkedes hjemmeplejeren at redde den ældre kvinde ud af huset og tilkalde hjælp.

Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det viste sig, at der var opstået brand ved en opvaskemaskine.


Røg- og sodskader
Ilden blev slukket før den spredte sig, men huset fik røg- og sodskader.

Den ældre kvinde blev kørt med ambulance til sygehuset til behandling for røgforgiftning.

Hun meldes ikke at være i kritisk tilstand, men havde hun været meget længere i det røgfyldte hus, kunne det have fået fatale følger, oplyser politiet.


Indstillet til dusør
Den kvindelige hjemmeplejer i 60´erne indstilles af politiet til dusør for sin heltegerning.

Branden skal undersøges nærmere for at fastslå, om branden startede i el-installationen ved opvaskemaskinen.FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.