Advarer om risiko for kloaklugt indendørs
Arkivfoto: Odsherred Forsyning

Advarer om risiko for kloaklugt indendørs

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 8-10-20 - 15:09

NYKØBING - I forbindelse med rensning af hovedkloakledninger advarer Odsherred Forsyning om risiko for kloaklugt indendørs.


I uge 41 og 43 højtryksspuler Odsherred Forsyning en række hovedkloakledninger i Nykøbing for at fjerne belægninger og sand fra kloakken, så det ikke sætter sig i de pumpestationer der leder spildevandet til renseanlæggene.

– Når vi vedligeholder kloakledningerne, er det med til at forbedre pumpestationernes kapacitet og gør det billigere for alle forbrugere at komme af med spildevandet, siger Patrick Hyldedal, kørselsleder i Odsherred Forsyning.


Gener kan mindskes
Når slamsugeren kommer forbi på de enkelte veje for at højtryksspule det offentlige kloaksystem, kan det medføre enkelte mindre gener.

Blandt andet opstigende vand i kloaksystemet, lugt og at vandet trækkes ud af vandlåsen. Derfor anbefaler Odsherred Forsyning følgende råd, for at undgå gener:

1) Læg en gulvklud over toilettet. Slå toiletbrættet ned og stil noget tungt ovenpå, f.eks. en spand med vand.

2) Afdæk alle afløb (gulvafløb, håndvask, badekar, køkkenvask) med en fugtig klud og stil noget tungt oven på afløbene.

3) Efter højtryksspuling bør du afslutningsvis efterfylde alle afløb med vand, idet vandlåsene i afløbene kan være tømt.


FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.