31-årig mand løj om MC-tyveri efter vanvidskørsel
Illustrationsfoto

31-årig mand løj om MC-tyveri efter vanvidskørsel

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 9-6-22 - 12:38

NYKØBING – Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at en 31-årig mand fra det nordlige Odsherred er blevet sigtet for vanvidskørsel og for falske anmeldelser til politiet.


Kørte på baghjulet
Den 31-årige er sigtet for flere tilfælde af vanvidskørsel på sin motorcykel søndag den 22. maj om eftermiddagen.

En civil videopatruljebil fra færdselspolitiet kørte på det tidspunkt bag den 31-årige ad Lindenborgvej, Lindenborg, Kirke-Såby, i østlig retning, da motorcyklisten et par gange kørte kun på motorcyklens baghjul.


Kørte 217 km/t
Da færdselspolitiet efterfølgende ville standse motorcyklisten, satte den 31-årige derimod hastigheden kraftigt op, så han kørte med mindst 182 km/t gennem Gevninge trods højst tilladt 50 km/t, videre ad landevejen mod Svogerslev, hvor han kørte med 203 km/t trods højst tilladt 80 km/t samt med 217 km/t på vejstrækning med højst tilladt 70 km/t, inden motorcyklisten forsvandt for den forfølgende patruljebil.


Meldte motorcyklen stjålet
Under kørslen kørte motorcyklisten også venstre rundt om et helleanlæg samt foretog en overhaling over en spærrelinje til ulempe for en modkørende bilist.

Efterfølgende anmeldte den 31-årige et indbrud i sin private bolig i Odsherred kommune, hvor motorcyklen skulle være blevet stjålet med rette nøgle.

Efterforskning både i færdselssagen og i anledning af indbruddet gav politiet anledning til at mistænke den 31-årige for at have været fører af motorcyklen, og at indbruddet og brugstyveriet af motorcyklen på tidspunktet for vanvidskørslerne var falske anmeldelser.


Mødte til afhøring
Den 31-årige, der har kørekort til bl.a. motorcykel, mødte til afhøringen sammen med en forsvarer, og i forbindelse hermed beslaglagde politiet med den 31-åriges accept motorcyklen med baggrund i reglerne om vanvidskørsel.

Politiet og anklagemyndigheden vil senere tage kontakt til den 31-årige, når straffesagerne mod ham skal afgøres i et retsmøde, hvor dommeren også skal tage stilling til endelig konfiskation af motorcyklen.



FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.