31-årig bilist sigtet for hensynsløs kørsel
Illustrationsfoto: Presse-fotos.dk

31-årig bilist sigtet for hensynsløs kørsel

AF BJARNE HANSEN / Mandag 8-8-22 - 15:37

NR. ASMINDRUP – Midt- og Vestsjællands Politi har sigtet en 31-årig mand fra det nordlige Odsherred for hensynsløs kørsel.


Ville ikke toppe
Lørdag kl. 16:41 bemærkede en hundepatrulje en varebil køre med meget høj hastighed ad Oddenvej mod syd og kort efter videre ad Oddenvej gennem Lumsås med væsentlig højere hastighed end tilladt. Patruljen var nemlig kørt efter bilisten for at foretage en rutinemæssige kontrol af føreren og køretøjet.

Bilisten ønskede dog ikke at standse for at lade sig kontrollerer, men fortsatte sin kørsel med væsentligt højere tilladt hastighed ad forskellige veje via Højby, inden føreren standsede af sig selv på Kirkebjerg, Nørre Asmindrup, og flygtede derfra til fods.


Eftersøgt med hunde
Hundepatruljen optog straks forfølgelsen med bl.a. politihunde i området, men det lykkedes for føreren at forsvinde uden at blive pågrebet af politiet.

Politiet vurderede ud fra den foretagne kørsel, at føreren kunne mistænkes for at have ført varebilen under omstændigheder, der kunne betegnes som vanvidskørsel. Derfor blev bilen beslaglagt med henblik på senere konfiskation i et forbindelse med et retsmøde.


Vanvidskørsel
Årsagen til politiets vurdering af kørslen som vanvidskørsel skyldtes bl.a. kørsel med hastigheder på over det dobbelte af det tilladte i tættere bebygget område og manglende overholdelse af ubetingede vigepligter og ”Fuld stop”-skiltning, kørsel venstre om et helleanlæg samt kørsel på en spærreflade i forbindelse med en overhaling.

Der skete ingen uheld undervejs, men politiet bemærkede også flere farlige situationer på Gammel Nykøbingvej med cyklister i vejkanten. Den flygtede fører blev imidlertid genkendt af politiet som en 31-årig mand, der var kørende i en bil ejet af en 43-årig mand, begge fra den nordlige del af Odsherred kommune.


Havde optrådt truende
De to mænd havde samme patrulje en time tidligere bortvist fra en adresse på Sjællands Odde, hvor de i påvirket tilstand havde optrådt truende over for en mand, der havde følt sig utryg og derfor tilkaldt politiet.

Den 31-årige, der er mistænkt som fører af bilen, har ikke noget kørekort, idet han ikke har generhververet førerret efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet.

Bilejeren kom til stedet i Nørre Asmindrup og er derfor blevet bekendt med beslaglæggelsen af hans bil som følge af vanvidskørslen, som en anden end ham selv er mistænkt for.

Politiet vil gerne i kontakt med vidner, herunder cyklister på Gammel Nykøbingvej, der kan bidrage med oplysninger om kørslen i en grå, mindre varebil i området lørdag eftermiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.


FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2022 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.