30-årig sigtet for over 20 tyverier af cigaretter i butikker
Illustrationsfoto

30-årig sigtet for over 20 tyverier af cigaretter i butikker

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 9-1-20 - 10:46

HØJBY - Midt- og Vestsjællands Politi mener at have opklaret over 20 sager om butikstyveri af cigaretter for en samlet værdi på et femcifret beløb.


Onsdag kl. 09:45 blev en 30-årig mand fra Højby sigtet af nærpolitiet i Nykøbing for utallige tyverier af cigaretter fra mange forskellige supermarkeder i Midt- og Vestsjællands politikreds, men også fra supermarkeder i politikredsene Nordjylland, Fyn, Sydsjællands og Lolland-Falster, Københavns Vestegn og Nordsjælland.

Han blev foreløbigt sigtet for mere end 20 forhold, hvor fremgangsmåden havde været den samme: som kunde i supermarkederne var han gået til kassen med diverse almindelige varer og bestilte herefter ofte to kartoner cigaretter, som han straks tog i sin besiddelse, inden han meddelte kassemedarbejderen, at han havde glemt sit betalingskort i bilen.

Han forlod derefter supermarkederne med cigaretterne og efterlod de almindelige varer, men vendte aldrig retur for at betale.


Supermarkederne anmeldte derfor manden for tyveri af de cigaretter, som han havde fået udleveret af kassemedarbejderen i forventning om, at han ville betale for dem.

Står bag flere tyverier
Den 30-årige havde i den senere tid hen over jul og nytår begået flere tyveriforhold i Odsherred, efter at han var flyttet hertil.

Personalet i de forskellige supermarkeder i Odsherred var derfor meget opmærksomme på manden, når han kom i butikkerne.


Opmærksomt personale havde også i et tilfælde taget et foto af den bil, som den mistænkte benyttede til at flygte fra supermarkederne. Bilens nummerplader viste sig at være stjålet i Højby i december, efter at politiet tidligere havde inddraget bilens oprindelige nummerplader.

Den 30-årige, der i øvrigt heller ikke havde noget kørekort, blev således også sigtet for forskellige overtrædelser af færdselsloven i de tilfælde, hvor han var kørt væk fra gerningsstederne i bilen.

Gode overvågningsfotos
Nærpolitiet i Nykøbing fik den mistænkte endeligt identificeret ud fra et godt lokalkendskab med baggrund i flere gode overvågningsfotos fra supermarkederne og arbejder nu videre med opklaringen af det store sagskompleks, som kan blive endnu større.


Politiet har en formodning om, at flere supermarkeder måske ikke har anmeldt tyverier af cigaretter på den beskrevne fremgangsmåde ud fra en egen betragtning om, at personalet kan have optrådt mindre hensigtsmæssigt i forbindelse med udlevering af cigaretter til en kunde.

Værdien af de stjålne cigaretter, som den mistænkte har solgt videre for at opnå en økonomisk gevinst, er endnu ikke opgjort, men der er formentlig tale om en samlet værdi på et femcifret beløb.

Politiet vil gerne opfordre supermarkeder uanset geografi til at anmelde tyveri af cigaretter under de beskrevne forhold til det lokale politi og gerne med fornøden dokumentation som f.eks. videoovervågningsmateriale, så sagerne mod den 30-årige kan blive samlet og afgjort i et sagskompleks.



FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.