10 år med høj julestemning på Odden
Mange var mødt frem for at se julelysene i Odden blive tændt.

10 år med høj julestemning på Odden

AF BJARNE HANSEN / Mandag 18-11-19 - 09:44

SJÆLLANDS ODDE - Søndag kunne foreningen Jul på Odden fejre 10 års jubilæum, og det skete traditionen tro med høj julestemning.

Ann-Christina Andersson fra Foreningen Jul på Odden fortæller, at det hele startede for 10 år siden med et julemarked for at signalere fællesskab og sammenhold, glæde og traditioner.

I 2017 blev der samlet penge ind til 10 julestjerner, og året efter blev det til yderligere 10 julestjerner. Begge år smittede det, så der i 2017 kom lys på Søheltepladsen, der er byens legeplads, og i 2018 kom der lys på kutterne i havnen og i private hjem.

Sidste år blev Odden af DR P4 kåret som Årets Juleby.

- Vi synes, det er vigtigt at vise, vi kan stå sammen og skabe hygge i en mørk tid. At der er hyggeligt for alle, både fastboende, sommerhusejere og gæster, og at der sker noget som måske også kan tiltrække flere børnefamilier, fortæller Ann-Christina Andersson.


Julemanden dukkede overraskende op i Havnebyen søndag.

Søndag fik Odden så uventet besøg af julemanden. Og det var en glædelig overraskelse for de mange, som var mødt frem for at se juletræet blive tændt.

Der blev serveret gløgg, øl, varm kakao og lagkage på Cafe Tunen. Derudover var der gaver til alle børnene.

- Vi er glade over, at vi i år kan tænde endnu flere stjerner, at vi har nået vores første delmål som var at sætte stjerner op fra det ene Havnebyskilt til det andet Havnebyskilt.

Nu står næste etape så for døren, nemlig den ned rundt havnen. Vi mangler 19 stjerner for at vi er i mål, så vi håber, at den store opbakning, vi har fået indtil nu, vil vare ved lidt endnu, siger Ann-Christina Andersson.


FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.