Vi bør være stolt af festival med høj karat
Den unge danske Trio Vitruvi har gjort sig bemærket internationalt, og snart giver de koncert i Nykøbing!

Vi bør være stolt af festival med høj karat

Fredag 10-7-20 - 09:06

LEDER - Odsherreds Kammermusikfestival er igen i år med til at sætte Nykøbing og omegn på Danmarkskortet, når det gælder om at tiltrække internationale musikere med høj karat.


Festivalen er nok ikke den mest folkelige, men programmet er imponerende. I år var der planlagt syv koncerter, men på grund af COVID-19 gennemføres kun de to. Det sker i samarbejde med DR P2.

Det er bemærkelsesværdig, at en så relativt lille forening, hvor alt arbejde udføres ulønnet, magter en så stor opgave. Det fortjener sandelig al mulig ros og anerkendelse.

Som omtalt i Nykøbing Avis i går er den ene af koncerterne med den verdenskendte, kinesiske pianist Hao Rao på blot 16 år. Han giver koncert på Hempel Glasmuseum. Den anden koncert er samme sted, og her er det den unge danske Trio Vitruvi, som publikum skal opleve.


Trioen, der består af Niklas Walentin, violin, Jacob la Cour, cello, og Alexander McKenzie, klaver, har opført anmelderroste koncerter rundt om i verden, fra Carnegie Hall og Wigmore Hall til Mariinsky Teater og Sankt Petersborg Filharmonien. Desuden har trioen også turneret i Tyskland, Østrig, Rusland, Frankrig, Belgien, Portugal, UK, Kina og USA.

Nu kommer de til Nykøbing.

Bestyrelsen er så småt i gang med at arrangere næste års festival, og forventer at kunne melde mere ud i løbet af efteråret.

Vi venter i spænding!

BJARNE HANSEN
Chefredaktør

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU