Udgifter på millioner til vikarer i ældrepleje
Illustrationsfoto

Udgifter på millioner til vikarer i ældrepleje

Tirsdag 6-10-20 - 14:45

LEDER - Der må være noget helt galt i Odsherred Kommunes ældrepleje, for der bruges årligt svimlende millionbeløb på både interne og eksterne vikarer.


Det er især på plejecentrene, at vikarudgifterne ser ud til at være løbet løbsk.

Det virker som om, kommunen ikke har ansat tilstrækkeligt med personale til at løse nogle af de kommunale kerneopgave.

En opgørelse over vikarforbruget i Center for Omsorg og Sundhed viser godt nok, at forbruget af eksterne vikarer har haft en nedadgående tendens siden 2017, men de totale udgifter til vikarer på plejecentrene har stort set ikke bevæget sig.

I 2017 anvendte kommunen i alt 28,7 mio. kr. på vikarer. De 10,1 mio. kr. var til vikarer på plejecentre.


I 2018 var de totale udgifter til vikarer reduceret til 24,9 mio. kr., men de var steget til 11,3 mio. kr. på plejecentrene.

I år forventes udgifterne at løbe op i 29,3 mio. kr., blandt andet på grund af covid-19. Men på plejecentrene er forventningen en udgift på 11,0 mio. kr.

Ifølge kommunen så er det forventede covid-19 relaterede vikarforbrug 1,6 mio. kr. i hjemmeplejen, 3,0 mio. kr. i sygeplejen og 800.000 kr. på plejecentrene.


Med de store udgifter til vikarer, så er der umiddelbart råd til at ansætte 50-60 flere i ældre- og sundhedsplejen i kommunen, hvis sygefraværet - og hvad der ellers forårsager kravet om vikardækning - reduceres.

Er der nogen i Byrådet, som har en god forklaring?

Eller bare en forklaring….

BJARNE HANSEN
Chefredaktør

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.