Turister lægger vægt på rene destinationer
De miljøbevidste turister ønsker en ren og pæn destination. Arkivfoto

Turister lægger vægt på rene destinationer

Torsdag 13-8-20 - 11:39

LEDER - Nykøbing er blandt turismens højborge i Danmark, og derfor er en ny undersøgelse fra Dansk Kyst- og Naturturisme og VisitDenmark interessant.


Undersøgelsen viser blandt andet, at bæredygtighed i stigende grad har indflydelse på danskernes ferievalg.

Ifølge undersøgelsen vurderer hele 24 procent af danskerne, at miljømæssige hensyn vil have indflydelse på valget af ferie i fremtiden.

Dermed er der sket en signifikant stigning i forhold til sidste år, hvor andelen lå på 15 procent.

Undersøgelsen peger på, at de miljøbevidste turister også er villige til at betale ekstra for oplevelser, hvis merbetalingen bruges til miljømæssige forbedringer.


For de, som vægter bæredygtighed på deres næste ferie, er det særligt bæredygtige parametre som rene destinationer, en passende mængde turister, samt destinationer og overnatningssteder der passer på miljø, ressourceforbrug og natur, som er vigtige for de adspurgte.

På baggrund af undersøgelsen bør Odsherred Kommune opgradere rengøringen af Nykøbing, så ukrudt og affald ikke er blandt det, feriegæsterne husker byen for!

BJARNE HANSEN
Chefredaktør

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.