Tilgroede veje til sommerhuse er farlige
Arkivfoto: Henning Lundhøj / Skadestedsfotograf.dk

Tilgroede veje til sommerhuse er farlige

Fredag 28-8-20 - 12:06

LEDER - Tilgroede sommerhusveje udgør en risiko, fordi redningskøretøjere har svært ved at komme frem. Der er klare regler på området, men ingen håndhæver dem tilsyneladende.


Det kan undre, at de mange grundejerforeninger og Odsherred Kommune ikke har større fokus på sikkerheden, og sørger for at brandkøretøjer hurtigt skal kunne komme frem, hvis der opstår brand i et fritidshus eller plantageområde.

De ufremkommelige veje bør hurtigst mulig beskæres, således at der er uhindret adgang for brandvæsenets køretøjer og ambulancer.


I en tør sommer, som vi også har oplevet i år, udgør sommerhusområderne de rene brandfælder, og det er vigtigt at brande hurtigt kan slukkes, så de ikke breder sig.

Enhver med en smule fornuft kan forestille sig, hvad der kan ske, hvis brandfolkene først skal beskære træer og buske, inden de kan nå frem til brandstedet. Eller skal udlægge brandslanger på lange strækninger.

Problemet bør i første omgang løses i dialog mellem kommunen og grundejerforeningerne. Hvis det ikke hjælper, så bør kommune skride til politianmeldelser, så der kan udskrives bøder.

BJARNE HANSEN
ChefredaktørFORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU