Skal kommunen virkelig drive bank?
Illustrationsfoto

Skal kommunen virkelig drive bank?

Fredag 2-10-20 - 12:46

LEDER - Odsherred Kommune har garanteret for store millionbeløb til forsyningsselskaberne, og opkræver derfor en årlig garantiprovision. Men ingen ved, om der er tale om en rimelig aftale for kommunen - og dermed borgerne.


Hidtil har det foregået via af kommunens egne fastsatte procentsatser, men ingen ved, om provisionen på op til 0,65 procent af restbeløbet står mål med den risiko, kommunen løber.

Nu har revisionen grebet ind, for at beskytte borgernes penge.

Derfor bliver det i fremtiden sådan, at alle garantier skal gennemgås minimum en gang årligt for at sikre at den opkrævet provision fortsat står mål med kommunens risici.

Det betyder, at provisionen skal fastsættes individuelt i hvert enkelt tilfælde og være fastsat på markedsvilkår.


Den nye praksis skyldes, at revisionen har anbefalet, at kommunen får etableret en politik for fastsættelse af markedsprisen og hyppigheden for revurderinger af disse.

Revisionen anfægter ikke at opkrævningen af de nuværende garantier ikke opkræves på markedsvilkår, men at der mangler retningslinjer for at sikre, at det er markedsprisen for hvert enkelt selskab samt hyppigheden for revurderinger.

Så nu skal Odsherred Kommune fremadrettede sikre, at der udarbejdes en kreditvurdering af hvert enkelt selskab og provisionen fastsættes efter markedsvilkår.

Med andre ord, så skal kommunen til at drive bankvirksomhed.

Men skal kommunen virkelig drive bank?

BJARNE HANSEN
Chefredaktør

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.