Skær Byrådet ned til 21 medlemmer
Ved at skære antallet af byrådsmedlemmer i Odsherred ned til 21, ville kommunen kunne spare omkring en halv million kroner årligt. Foto: Odsherred Kommune

Skær Byrådet ned til 21 medlemmer

Tirsdag 21-7-20 - 08:04

LEDER - Byrådet skal snart i gang med de årlige spareøvelser for at få kommunens budget i balance. Et godt sted at begynde kunne være at se på antallet af byrådsmedlemmer.


Odsherred Byråd består af 25 medlemmer fra syv partier: 12 medlemmer fra Socialdemokraterne, et medlem fra Det Radikale Venstre, et medlem fra Socialistisk Folkeparti, et medlem fra Odsherred Listen, to medlemmer fra Dansk Folkeparti, syv medlemmer fra Venstre og et medlem fra Enhedslisten.

Større kommuner kan klare sig med en kommunalbestyrelse på 21 medlemmer, og det kunne Odsherred også. Nogle kommuner, eksempelvis Vallensbæk har en kommunalbestyrelse, der kun består af 15 medlemmer fra tre forskellige partier.


Ved at skære antallet af byrådsmedlemmer i Odsherred ned til 21, ville kommunen kunne spare omkring en halv million kroner årligt.

Måske ikke et stor beløb i relation til kommunens samlede budget, men et godt signal til borgerne om at politikerne går forrest, når det gælder om at finde besparelser, som ikke vil forringe det nuværende serviceniveau.

De små partier vil fremhæve, at det skader demokratiet, hvis det bliver sværere at opnå repræsentation i Byrådet. Men nogle af de små partier er helt uden indflydelse i dag. De ville formentlig have lige så stor - eller større - indflydelse, hvis de i stedet for benyttes mulighederne for at komme med indsigelser til de politiske forslag.

Frem mod kommunalvalget næste år ville det være sundt med en debat om konsekvenserne af at skære ned i antallet af byrødder.

Her på avisen vil vi i al fald gerne høre argumenterne imod!

BJARNE HANSEN
Chefredaktør

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU