Respekt for Byrådets store teaterprojekt
Byrådet har besluttet at bruge 20 mio. kr. på et nyt teater i Nykøbing, men der er tilsyneladende ikke råd til at fjerne gågadens ukrudt og tilplante blomsterkasserne. Arkivfoto

Respekt for Byrådets store teaterprojekt

Onsdag 22-7-20 - 07:48

LEDER - Der er uvished om, hvornår byfornyelsesprojektet i Nykøbing genoptages. Det beretter vi om i dagens udgave af avisen.


Der er næppe grund til at betvivle Byrådets engagement i købstadens ve og vel. At byrådet har købt og istandsat Irma-bygningen til brug for Odsherred Teater fortjener respekt.

Foreløbig har teaterprojektet kostet 10 millioner kroner. Derudover har Byrådet afsat 10 millioner til en teatersalen og ydet en kommunegaranti for 3 millioner til projektet.

Borgmester Thomas Adelskov (S) fremhæver ganske rigtigt, at de sidste to bevillinger er foretaget på trods af en lav kassebeholdning og meget stramt anlægsprogram i 2019 og 2020.

Respekt.


Ikke blik for de små ting
Byrådet har tilsyneladende ikke blik for de små ting, som kunne skabe glæde i hverdagen for mange.

For få midler kunne der nemlig godt gøres mere ud af at forskønne byen, som trods alt er Odsherreds eneste købstad - og hovedbyen.

Blomsterkasserne på gågaden er for eksempel ikke plantet til med blomster som tidligere. De står og ser triste ud, holdt grønne med en buksbom, som heller ikke virker velplejet.

Til gengæld trives ukrudtet flere steder i centrum meterhøjt!


Byrådet vil gerne gøre noget for at turisterne får en god oplevelse. Men lidt pæne blomsterkasser og fjernelse af ukrudt og gågaden fejet kunne være til stor glæde for både turister og fastboende!

Nuvel, det er ikke kun Byrådets skyld. Forretningerne kunne også gøre sit til, at byen blev lidt mere indbydende...

Men kommunen kunne jo gå foran som et godt eksempel!

BJARNE HANSEN
ChefredaktørFORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU