Odsherred på vej til at blive et oldekolle
Befolkningen i Odsherred bliver ældre og ældre, og er allerede væsentlig ældre end på landsplan. Illustrationsfoto

Odsherred på vej til at blive et oldekolle

Torsdag 16-7-20 - 09:12

LEDER - Odsherred er godt på vej til at blive noget, der vil minde om et oldekolle, et bofællesskab for ældre mennesker.


Odsherred Kommune forventer, at i 2025 vil hver tredje borger være over 65 år. I dag er de ca. hver fjerde borger, der er over 65.

Kommunen forventer desuden, at der vil være 22 procent færre børn, 55 procent flere ældre over 80 (svarende til 928 personer) og samlet set 5 procent færre borgere.

Befolkningstilbagegangen vil være størst i de sydlige sogne af kommunen med 7 procent og mindst i de nordlige dele af kommunen med 3 procent.

Samtidig har tilflytterne en højere alder end fraflytterne.

Det er skræmmende fremtidsudsigter, for befolkningen i Odsherred er allerede væsentlig ældre end på landsplan.


Kommunen forventer, at denne tendens vil ifølge fremskrivningerne fra Danmarks Statistik forstærkes, så befolkningen i gennemsnit vil være 3,8 år ældre i 2025 end i dag.

Hvis den befolkningstilvækst, der har været siden 2013 fortsætter, vil Odsherreds befolkning i 2015 derimod være 4,3 år ældre end i dag.

Noget må altså gøres, hvis den forventede udvikling skal vendes. Hidtil har kommunen ikke kunne præsentere et forslag til en løsning.

Det virker, som om politikerne bare sidder med hænderne i skødet...

Måske skulle kommunen og erhvervslivet gå sammen i en fælles indsats for at skaffe unge tilflyttere og børnefamilier til kommunen. Det vil kræve en massiv markedsføring. Men for begge parterne vil det være pengene værd. For i fremtiden kan det blive svært at skaffe arbejdskraft.

Det er nu, der skal gøres noget!

BJARNE HANSEN
Chefredaktør

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU