Nykøbing Fængsel bør være selvstændigt
Nykøbing Fængsel blev indviet for to år siden, og er senere blevet udvidet, men der er endnu større potentiale. Arkivfoto

Nykøbing Fængsel bør være selvstændigt

Onsdag 5-8-20 - 08:37

LEDER - Nykøbing mangler statslige arbejdspladser, som kan sikre bosætning i byen. Nykøbing Fængsel er en oplagt mulighed.


Nykøbing Fængsel er et lukket og topsikret fængsel med nu 60 pladser.

Fængslet er indrettet i det tidligere psykiatrihospitals lukkede afdeling Sikringen, som i mange år holdt farlige forbrydere indespærret.

Fængslet, der åbnede i maj 2018, er en del af Institution Jyderup, som også omfatter Jyderup Fængsel.

Det betyder de ansatte ikke nødvendigvis bosætter sig i Nykøbing. Havde Nykøbing Fængsel været et fast tjenestested med eget personale, så havde det statslige arbejdspladser utvivlsomt gjort mere gavn i byen, som i den grad er blevet offer for politikernes sparekrav gennem flere år.


På sigt kunne det endda være relevant at udvide fængslet i Annebergparken yderligere, så der kunne etableres et stort fængsel med mange arbejdspladser og afledte virkninger for det lokale erhvervsliv i form af ydelser til fængslet.

Dele af Kriminalforsorgen kunne også med fordel flyttes til Annebergparken, og dermed skabe yderligere statsarbejdspladser i en egn af Danmark, som er hårdt ramt efter lukningen af Psykiatrihospitalet, Sygehuset og stort set al industri.

En oplagt opgave for de lokale folketingsmedlemmer at kæmpe for. De viser jo ikke ligefrem overdreven interesse for egnens ve og vel, men nu har de muligheden for at bevise det lokale sindelag!

Et stort fængsel kunne også føre til en opgradering af den lokale politistation så der kom flere betjente og større tryghed i området.

BJARNE HANSEN
ChefredaktørFORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.