Nu mangler vi blot handling bag ordene
Nok er Solvognen et fund af internationale dimensioner, men turisterne kommer ikke til fundstedet af sig selv. Foto: Henning Lundhøj

Nu mangler vi blot handling bag ordene

Tirsdag 15-9-20 - 09:46

LEDER - Danmarks mest kendte bronzealderfund, Solvognen, skal fremover formidles midt i det landskab, hvor det er fundet af husmand Frederik Willumsen i 1902.


Solvognens fundsted i Trundholm Mose skal gøres til en markant seværdighed, har Fonden Geopark Odsherred og Odsherred Kommune besluttet.

Forleden blev første skridt taget, da Dronning Margrethe var med til indvielsen af det nyopførte monument over fundstedet. Begivenheden blev skildret vidt og bredt.

Men nu er det atter hverdag!

Det er nu, der skal handling bag de flotte ord om at gøre Solvognens fundsted til en turistattraktion.


For nok er Solvognen et fund af internationale dimensioner og fremstår over hele Europa som et enestående ikon for forhistorisk religion. Men turisterne kommer ikke af sig selv. Der skal en massiv markedsføring til, hvis turisterne skal rejse langvejs fra eller blot tage det som et udflugtsmål under ferien i Odsherred.

Solvognens fundsted i Trundholm Mose skal også være med til at markedsføre UNESCO Global Geopark Odsherred.

Det er sandelig også tiltrængt. Foreløbig er kendskabet ikke nået ud i den brede offentlighed, så der er lang vej igen, inden vi vil kunne se resultatet af den store satsning.

BJARNE HANSEN
Chefredaktør

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2021 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.