Nethandel er den alvorligste trussel
Især yngre borgere vælger indkøb via nettet, hvor udvalget ofte er større og priserne mindre. Arkivfoto

Nethandel er den alvorligste trussel

Onsdag 12-8-20 - 13:16

LEDER - Handelslivet i Nykøbing kan med rette frygte butiksdød, fordi flere af byens butikker lider under, at for mange ikke handler lokalt eller handler via Internettet.


Nethandlen er den alvorligste trussel, fordi især yngre borgere vælger indkøb via nettet, hvor udvalget ofte er større og priserne mindre.

Allerede nu er der butikker, som kun har åbent i sommersæsonen, og det vil ske i endnu større omfang i de kommende år, hvis borgerne ikke ændrer adfærd.

Den uholdbare situation har fået Partnerskabet “Sammen om Odsherred” til at planlægge en større kampagne for at skabe mere handel i de lokale butikker.

Bag partnerskabet står erhvervslivet, handelsstandsforeningerne, foreningslivet, kulturinstitutioner, turismeorganisationer og Odsherred Kommune.

Kampagnen “Handl lokalt” skal vise borgere, turister og sommerhusgæster værdien i at støtte op om det lokale butiksliv i Odsherred.


Få kroner skal flyttes
Der skal ikke flyttes mange kroner fra internethandel til de lokale butikker, for at de kan overleve.

Bare 5 kr. pr. person om dagen, der bliver brugt i det nordlige Odsherred, vil give en omsætning på ca. 27 millioner kr. om året, nok til at en god del af butikkerne og håndværkere vil kunne overleve.

Hvis ikke handlen øges lokalt, så vil det ikke vare mange år, før tomme butikker med blændede vinduer vil præge bybilledet, og starte en rigtig ond cirkel!

Måske burde Nykøbing butikker gå sammen om en fælles netbutik, som både kan være en handelsportal men også præsentere byens butikker i et moderne univers.

Noget skal ske. Og hurtigt!

BJARNE HANSEN
Chefredaktør

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU